TERAPI M.M.

Terapi:

Vi har specialiseret os i metoder, som indeholder meget mere end samtaler. Vi tilbyder et rum til personlig udvikling igennem kontakt med terapeut og dyr. Vores "fælles tredje" har stor betydning for forløbet. Vores erfaring er, at der ofte skal mere end samtaler til, for at opnå følelsesmæssig udvikling. Det handler om at mærke sig selv.

 

Rideterapi/dyreassisteret terapi

Rideterapi dækker bredt over forskellige aktiviteter med heste og ponyer. Der er ikke krav om, at man skal sidde på en hest. Andre dyr inddrages i det omfang der måtte være behov for det. Det foregår som "ene time" hvor man har gård, dyr og terapeut for sig selv. Det er terapeutens ansvar, at give passende udfordringer, så barnet eller den unge, oplever sig selv som succesfuld. Forælder eller plejeforælder kan være med i processen, når målet med terapien også er at styrke tilknytning.


Vores arbejdsmetode er inspireret af theraplay ® en anerkendt legeterapi til børn med sociale, følelses- udviklings- og adfærdsmæssige udfordringer.

 

Målet er at skabe tilknytning, selvregulering og selvværd.

  

Hvorfor heste?

Man behøver hverken at være rytter eller heste-elsker, for at få noget ud af et forløb med heste. I arbejdet med heste, bruger vi mere vores sansende del af hjernen end den tænkende. Sansning er "krybdyrhjernens" eneste sprog. Vi kommer dermed i kontakt med mere instinktive og primitive dele af os selv. Synkronisering og inddragelse af sanserne, regulerer det autonome og limbiske nervesystem. Når klienten går ind i relationen, mærker sig selv og udviser handlekraft, får han eller hun noget virkeligt til at ske - her og nu.